Преминете към основното съдържание

Торта Aperol Spritz

Посрещаме лятото с нежна торта без печене. Истинска наслада за сетивата.

Продукти:

За основата на тортата:

200 г маслени бисквити

100 г разтопено масло

30 г ситно нарязана портокалова кора

За крема:

250 г меко масло

250 г пудра захар

1 супена лъжица кора от портокал

200 г крема сирене

100 г бита сметана

100 мл Просеко

50 мл Аперол

Приготвяне:

За основата на тортата натрошете сладките бисквити и ги смесете с разтопеното масло и портокаловата кора. Изсипете сместа в тавичка (диаметър 20 см), застлана с хартия за печене и притиснете с лъжица. Охладете всичко за около 15 минути.

Маслото и пудрата захар се разбиват на крем. Добавете портокаловата кора и крема сиренето и продължете да бъркате за около минута. Сега разбъркайте разбитата сметана и добавете Prosecco и Aperol.

Изсипете крема върху тортената основа и я загладете. Сложете тортата Aperol Spritz в хладилника за поне 30 минути – готово!

Съвет: Тортата Aperol Spritz може да се украси с бисквитени трохи, пресен портокал или захаросани портокалови корички преди сервиране. Не е подходяща за деца, бременни и кърмачки.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser